Ник Джонсън е известен в покемон средите като „Покемон гоу мастър". Той е първият човек в света, който успя да хване всичките 145 покемона. 

141 от тях могат да бъдат открити във всяка една държава, но има четири, които са скрити в четири отделни региона - един в Европа, един в Северна Америка, един в Азия и един в Австралия и Нова Зеландия.

Джонсън работи в Бруклин, САЩ, а другите континенти посетил като турист, разказва бТВ.

Сега е в Япония и се надява да го поканят да посети централата на компанията, разработила играта, но все още няма отговор на запитването си.

Мнението на майстора в лова на виртуалните герои е, че „Покемон гоу" е революция в мобилните приложенията за свободно време.

„Със сигурност ще продължа да играя. Има още много легендарни покемони, които не са пуснати в играта. Очаквам в скоро време това да се случи. Надявам се да пуснат и допълнения, като състезания за лов на покемони, които да засилят прекия контакт между потребителите. За много хора, а и за мен, това остава страхотен начин да прекарам свободното си време с приятели и да спортувам на открито", казва той.