Не са постъпвали сигнали за тормоз над жени от мигрантите в централната градска част. Това каза комисар Борислав Муеров, началник сектор „Охранителна полиция” към СДВР, пред БиТиВи във връзка с битката на службите с нелегалните мигранти.

„От началото на годината сме предприели и драстични мерки и спрямо тези, които имат статут в страната. Същите тези лица се проверяват и се отвеждат в районните управления и се допроверяват”, заяви той. Той поясни, че криминогенната обстановка като цяло не е голяма. Според него е нормално струпването на такава група хора да поражда страх у живеещите в района.

На въпрос дали има информация затова, че жени от района на централната градска част са тормозени от мигранти, той коментира, че от началото на годината досега са получени 368 сигнала от граждани.

„Благодарни сме, че самите граждани проявяват бдителност. Наред с тези сигнали имаме и оперативно обезпечаване, което ни дава допълнителна информация. Нямаме сигнал за жени, станали жертва на тормоз”, обясни комисар Муеров. Той посочи, че от началото на годината има регистрирана една взломна кражба, такава на телефонен апарат, телесна повреда по хулигански подбуди, опит за убийство, за което лицето е задържано в ареста.

По думите му повечето от полицаите са с бодикамери и няма сигнали за рекет от тяхна страна. „Резултатите от акциите в района са изключително добри. Проверките са ежедневни. Блокирането на всички райони, не само в централна градска част, изискват огромен ресурс от полицейски сили”, подчерта комисар Муеров.

През последното денонощие са проврени 360 лица, като 111 от тях са бежанци. Той допълни, че целият ресурс на МВР е ангажиран с проблема, че мигранти от централната градска част. „Създадена е нова група, която работи специално по това направление, както и командировани служители от областните дирекции на МВР по линия „Миграция”, каза още той. Той призова живущите, ако имат по-подробна информация да я подават към органите на реда.