На 5 август 2016 год. в 3 часа сутринта в смесен магазин в село Пробуда, Търговищко, започнала свада между 22-годишния мъж и 45-годишния Атанас Хр. Октай съборил на земята жертвата си и му нанесъл жесток побой. Атанас Хр. починал на място. Според резултатите от аутопсията причина за смъртта му е кръвоизлив в мозъка.Извършителят и убитият се завърнали наскоро от гурбет в чужбина, където работели в строителството. Повод за връщането на двамата била предстояща сватба на момче и момиче от двата рода.

По искане на Окръжната прокуратура в Търговище съдът взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 22- годишен мъж от село Пробуда, който умишлено уби свой съселянин

Искането на Окръжната прокуратура в Търговище за определяне на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 22-годишния Октай И. от село Пробуда, бе уважено днес, 8 август 2016 г., от състав на Търговищкия окръжен съд. Октай И. е обвиняем по досъдебно производство за умишленото убийство на 45-годишния Атанас Хр. От същото село – престъпление по член 115 от Наказателния кодекс.

Определението на Търговищкия окръжен съд подлежи на обжалване пред Варненския апелативен съд, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура.