Категорично по-близо сме до обща кандидатура. Това каза зам.-председателят на АБВ Румен Петков.

„Всеки от нас извървя дългия си, тежък път, всеки от нас със своите отговорности. Имаше един период от време, в който бях много остро критичен. Сега мисля, че всичко това, което изживяхме, надявам се и надживяхме, е било за добро”, заяви Петков.

На въпрос за това как ще преговарят с БСП, която в момента е в поредната си ожесточена война, Петков отговори, че такава война е на самата БСП и не е редно той да коментира. „БСП преживяват без съмнение тежък период. Корнелия Нинова оглави партията в един наистина много труден от политическа, за самата партия, гледна точка, от организационна гледна точка и всякакви опити за външно вмешателство и интервенция за нас са неприемливи”, каза Петков. Той посочи, че се надява, че БСП ще намери средствата да се успокоят нещата вътре в партията и да бъдат мобилизирани членовете и избирателите на левицата. "Защото ние от АБВ извървяхме много дълъг, много труден път, за да създадем всички условия и предпоставки да се стигне до обща кандидатура, така желаем от сърце успех по най-бързия начин на БСП", заяви той.

В отговор на въпрос във връзка с Румен Радев, Петков подчерта, че не би си позволил да коментира политическите аспекти на фигурата му, но подчерта, че „това е един изключително подготвен и достоен човек, след това български генерал, след това офицер, след това пилот”. „Преди всичко почтен, редовен, силен човек. Мисля, че всякакви други коментари сега преди финализиране на процедурата при г-н Плевнелиев не са знак на добър тон”, каза той.

Петков не коментира каквито и да е номинации на БСП днес, сред тях и на Мая Манолова. „Те са номинации на БСП, не искайте от нас да ги коментираме. Аз не мисля, че е коректно от наша страна ние да взимаме страна в разговорите вътре в БСП”, обясни той.