17-годишната Хадиджа ал Суейди живеела в градче на 70 километра от Маракеш. През 2015, тогава 16-годишна,е отвлечена от осем мъже, от които седем известни трафиканти на дрога, а осмият известен с посегателства над момчета. След като я отвличат, мъжете се редуват да я изнасилват.

Те документират груповото изнасилване, като го заснемат всичко с камерите на телефоните си. Момичето и родителите му подават сигнал в полицията и  насилниците са арестувани, но след няколко месеца ги освобождават. Съдията по делото определя освобождаването като временно.

Изнасилвачите веднага побързват да заплашат момичето, че ще разпространят кадрите от изнасилването. Отчаяно, на 29. юли то се залива със запалителна течност и се подпалва на централна улица в родния си град Бен-Герир.

Лекарите не могли да я спасят и тя издъхва на следващия ден в болницата. Аутопсията показва, че при изнасилването момичето е забременяло. След самозапалването шестима от изнасилвачите на момичето отново са арестувани, но не става ясно защо двама от тях са все още на свобода.

Този случай напомни историята, потресла Мароко преди четири години. Тогава 16-годишната Амина Филали се самоуби, след като се оплака на родителите си, че е изнасилена. След това беше заставена да се омъжи за насилника си и по този начин да запази честта на семейството.

След пет месеца на домашен тормоз, Амина Филали се самоуби с отрова за плъхове. Тогава смъртта й беше приписана на законодателството.

Потести в социалните мрежи и в марокански градове доведоха до отмяната на закона, според който ако насилниците се оженеха за жертвата си, не влизат в затвора. Същият закон лишаваше изнасилвачите от свобода за от 5 до 10 години, а ако са изнасили непълнолетна  от 10 до 20 години.

Както в много от арабските страни, така и в Мароко, сексуалният тормоз е нещо много често срещано. Според неправителствените организации на Мароко 80 процента от жертвите са деца на възраст между 5 и 14г. и най-често насилниците са част от семейството.