Футболната ни легенда Христо Стоичков говори пред каталунското издание "Спорт" за любовта си към Барселона, както и за работата си като журналист.

"Барселона винаги е моят дом. Имам имоти там и се идентифицирам с региона Каталуния. Винаги съм го казвал. Това е моят дом. Каталуния е мястото, на което ще умра и където ще бъде погребан", каза Стоичков.

"Работя, а всъщност съм 365 дни в почивка. Наслаждавам се на работата си в телевизията и като журналист. Благодарен съм на футбола, който ми помогна сега да върша това. Страдах, поемах отговорност, цял живот спортувам, а сега продължавам да бъда част от тази игра, макар и от другата страна", сподели Камата за работата си в мексиканската телевизия "Телевиса".

"Хората тук в Маями са много скромни и аз имам голям късмет да работя с тях. Ние сме едно голямо семейство, а колегите ми са големи професионалисти", продължи Стоичков.

"Различно е да си журналист. Радвам се, че никой не е отказал да ми даде интервю. Правил съм такива с Меси, Суарес, Неймар, Диего Симеоне, Годин и много други. Навремето често казвах "не", когато искаха да ми вземат интервю. Сега разбирам, че не съм бил прав. Всъщност е трябвало да го правя и съм задължен на медиите", завърши 50-годишната ни легенда.