"До тази сутрин до 8 ч. и 30 мин. нашите служители откриха телата на 15 души. Жертвите са от селата Трайковци, Милковци и Ченто“, съобщи говорителката на столичното МВР в Скопие Лиза Бендовска.

Жертвите са на различна възраст. В момента се извършва тяхната идентификация. Днес в 14 ч. местно време ще се проведе извънредно заседание в столичната община, на което ще бъде обсъдена информацията за природното бедствие и мерките, които властите трябва да вземат.

Най-пострадали при поройните дъждове през нощта срещу неделя са населените места в североизточната част на Скопие.

Първите информации за резултата от природното бедствие бяха, че са загинали най-малко четирима души в село Стайковци край Скопие. После беше съобщено, че има други четирима загинали в село Ченто. "Тази информация е потвърдена от централните гробища в Бутел, където снощи са приети четири тела, а тази сутрин служителите заминали да вземат още четирима загинали“, съобщи местният сайт мкд. Най-засегнати от вчерашната буря и проливните дъждове са селата Стайковци и Ченто, където има имаше наводнения и свлачища. Стотици автомобили и къщи бяха наводнени. Десетки граждани останаха блокирани в колите си и търсеха помощ през социалните мрежи. Днес следобед се очаква от Центъра за управление на кризи да се получи официална информация за природното бедствие и последиците от него.

Няколкостотин метра от пътя Шипковица-Бродец край Тетово са напълно затрупани от кална маса и камъни. В района има огромни свлачища, а на места и дупки с дълбочина около 10 метра. БГНЕС съобщава, че селата Бродец, Вешала и Бозовце са напълно откъснати.

Нивото на местните реки значително се е повишило.

Днес в 14 ч. местно време ще се проведе извънредно заседание в столичната община, на което ще бъде обсъдена информацията за природното бедствие и мерките, които властите трябва да вземат.