Софийска районна прокуратура внесе в Софийски районен съд обвинителен акт срещу Александър Гечев, Георги Близнаков и Христо Христов, които на 24 февруари т.г. пребиха млад мъж на столичния Околовръстен път заради натиснат клаксон, съобщиха от държавното обвинение.

Гечев е обвинен в две престъпления - средна телесна повреда по хулигански подбуди и квалифицирано хулиганство.

Прокуратурата посочва, че след удар с палка в лицето, пострадалият е с избити зъби, които затрудняват дъвченето и говоренето, като деянието е извършено при „демонстрация на безнаказаност и пренебрежение на установените правила, закрилящи добрите нрави в обществото, телесната неприкосновеност и достойнството на отделната личност”.

лександър Гечев ще отговаря и за това, че заедно с Георги Близнаков и Христо Христов е извършил „извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото”. С луксозните си автомобили са засекли колата на жертвата си и са принудили водача да отбие и спре, а Гечев демонстрирал, че носи пистолет.

Другите две лица, участвали в побоя – Георги Близнаков и Христо Христов, са обвинени за извършени хулигански действия, отличаващи се с изключителна дързост.

Какво се случи?

На 24 февруари тримата набиха с палки младеж на Околовръстното шосе на София. Ден по-късно за побоя бяха арестувани Георги Близнаков, Христо Христов, Александър Гечев и Мартин Марков. Оказа се, че те са охранители на Ивайло Борисов – Ториното, сочен за дясна ръка на Златко Баретата.

Потребителите в социалните мрежи се обединиха срещу биячите от Околовръстното, а ММА бойци поканиха него и останалите задържани на „ден на отворените врати”, в рамките на който да покажат способностите си – на ринг и в съотношение „един на един” срещу някой, който е в тяхната категория.

Междувременно съветникът на вътрешния министър на Украйна Антон Герашченко, каза за bTV, че Киев ще иска екстрадиция на Георги Близнаков, заради съмнения за убийства в Донбас.