Само за денонощие (от 07.00 часа на 4 август до 07.00 часа на 5 август) на територията на страната за нарушения на Закона за движението по пътищата са съставени 675 акта, от които 98 на неправоспособни водачи, и 952 глоби по фиш. Издадени са 553 електронни фиша.

43-ма водачи, управлявали моторно превозно средство след употреба на алкохол, са засечени в рамките на извършените от пътните полицаи проверки. Установени са и други трима, шофирали под въздействие на наркотични или други упойващи вещества.

Системният контрол по пътна безопасност продължава, предупреждават от МВР.

Летният сезон е време за път, а най-много шофьори се качват в автомобилите си и се отправят на уикенд почивка още в петък. Днес отново се очаква по-засилен трафик по основните пътни артерии, затова от Пътна полиция призовават: Шофирайте със съобразена скорост като отчитате състоянието на пътя и интензивността на движението. Преди тръгване проверете изправността на автомобила, уверете се в наличността на необходимите стикери, документите на шофьора и на автомобила. Не шофирайте след употреба на алкохол и упойващи медикаменти или при преумора. Поставяйте предпазен колан, обезопасявайте децата в автомобила. Спазвайте дистанция и не забравяйте, че носите отговорност за вашата безопасност и безопасността на всички участници в движението. Шофирайте с повишено внимание през населени места, особено в районите на пешеходни пътеки, покрай паркирани автомобили, мотоциклетисти, мотопедисти, велосипедисти. Толерантното ви поведение като шофьор може да предотврати конфликтна ситуация.