Татуировка на крака довела до смъртта на 17-годишния Мартин, спасител на плажа в Несебър. Смъртоносният татус бил направен в студио в Слънчев бряг.

Лекари и специалисти са категорични, че именно той е виновен за фаталния край на момчето.

Както Dnes.bg писа преди дни ученикът от Езиковата гимназия в града издъхна внезапно на връщане от морето. Мартин Владимиров е трябвало да бъде абитуриент следващата учебна година. Гимназистът изкарал с успех курсове за спасител и отишъл да работи в Несебър през лятото, за да си спечели някой лев.

Преди няколко дни по телефона се оплакал на родителите си, че е вдигнал температури и се чувства зле. Баща му тръгнал за морето, за да го прибере. По пътя на връщане на момчето му станало много зле, баща му директно го откарал в пловдивския спешен център, къдедо след 1-2 часа младото момче издъхнало.

След фаталния край шефът на Водно-спасителната служба към БЧК Андон Налбантов обясни пред "България днес", че Мартин си правил татуировка на крака в студио в Слънчев бряг.

"Още на следващия ден кракът му се подул и се получила инфекция. Отишъл в Спешния център в Несебър, където му дали някакви хапчета и го отпратили", разказа той.

След два дни състоянието на младежа се влошило. Наложило се неговият приятел да го закара в болницата в Бургас. Там лекарите му направили вливания на лекарства, след което го освободили. Само два дни след като Мартин се прибрал в Несебър, положението станало изключително лошо.

"Явно до този момент момчето не е искало да притеснява родителите си, но в крайна сметка се наложило да звънне на баща си. Той веднага дошъл с автомобила, за да го вземе и да го върне в Благоевград. На път състоянието на Мартин станало критично. Бащата го откарал в Спешна помощ в Пловдив, където синът му по-късно издъхнал", разказа Налбантов.

Цял Благоевград е в траур от неочакваната и скръбна вест. Мартин е бил изключително интелигентно и добро дете. Учителите от Езиковата гимназия в града, където Мартин е трябвало да бъде абитуриент през следващата година, са в шок.

"Почивай в мир, мило момче! Всеотдаен, винаги готов да помогне, добър приятел! Ще ни липсваш, Марти!", написа във Facebook учителката му по немски език Хелга Узунова.

Лекари и специалисти са категорични, че причината за смъртта е именно татуировката. От мастилото младежът е развил инфекция, която не е овладяна от лекарите, и се е стигнало до фаталния край.

Тъжният финал на живота на Мартин няма общо с работата му на спасител на морския бряг.

"Нека повдигнем въпроса в тези студия за татуировки. Докога ще умират млади хора и ще се заразяват там? Къде е контролът на държавата?", питат близките на починалия Мартин.