Двама полицаи са в болница, а в ареста осъмнаха петима роми, които ги били и късали униформите им при потушаването късно снощи на меле в ресторант в Сандански, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона.

Инцидентът е станал по време на ромско тържество в ресторант в квартал „Изток”. Около 22:30 часа снощи в РУ-Сандански е получено съобщение за възникнал скандал между група лица на улица "Кукуш" в Сандански, уточняват от пресцентъра на полицията.

От пристигналите на място двама полицейски служители е установено, че скандалът е прераснал във физическа саморазправа, като са предприети мерки за овладяване на конфликта. По време на изпълнение на служебните си задължения полицейските служители са нападнати от участниците в сбиването, които им нанасят удари и разкъсват служебното им облекло.

Агресията е прекратена от пристигнал на място втори патрул, като участниците в инцидента: Н.И., на 23 години, В.И., на 21 години, З.И., на 45 години, 18-годишният К.Ш. и 16-годишен младеж, всички от Сандански, са задържани със заповед за задържане до 24 часа.

Пострадалите полицейски служители са настанени за лечение в МБАЛ-Сандански без опасност за живота. За случая е уведомена РП-Сандански. Работата по установяването на причините за инцидента и други участници в него продължава, уточняват от ОД МВР-Благоевград.