Живееща в Испания българка спечели 67 998 532 евро и 81 цента от лотария "Примитива" , съобщи в. "А Бе Се".

Късметлийката е назована само като Г. и е на 61 г. Тя живее от 16 години в село Кинтанар дел Рей и почти не говори испански.

Вчера  Г. излязла от дома си и отишла до пункта, където се продават лотарийни билети. Тя нямала навика сама да си проверява числата. В Кинтанар дел Рей пристигнал телевизионен екип, за да отрази рекордната печалба. Точно в момента, в който репортерът съобщавал, че победителят все още не е известен, покрай него минала Г.

Когато й казали, че е станала милионер, тя първо си помислила, че е шега. След това обаче се разплакала от вълнение и се обадила на сина си, който работи като шофьор и в този момент карал камион към Португалия. Като разбрал новината, той веднага обърнал посоката и тръгнал обратно към майка си. Г. е омъжена, има двама сина и трима внуци. Всички са в Кинтанар дел Рей.

Сумата е рекорд в историята на лотарията в провинция Куенка, област Кастиля-Ла Манча и е втората по големина в историята на Испания - рекордните 101,7 млн. бяха спечелени в Барселона през 2015 г. От сфера с 49 топки с числа се изтеглят шест. Има и две допълнителни числа.

Сънародничката ни купила билета само за 5 евро. Той съдържал пет комбинации, а числата били избрани автоматично от машината. Печелившите числа се оказали по реда на изтеглянето 34, 28, 30, 11, 32 и 24.

Макар да печели почти 68 милиона, Г. ще прибере едва 54 милиона. По испанските закони 20 на сто от лотарийната печалба отива за Министерството на финансите. За сравнение - годишният бюджет на 8-хилядното село Кинтанар дел Рей е едва 5 милиона евро.