Известният актьор Николай Николаев е бил жестоко пребит преди дни. Бруталното нападение е било извършено на гарата във Вакарел, съобщи "Шоу".

На здрачаване култовият водещ на някогашното тв предаване "Захарно петле" чакал влака от София, с който пристига осиновеният му син Митко, който в петъчните вечери обикновено идвал да прекара уикендите в махала Драгьовци, където живее актьорът.

 На 22 юли вечерта, докато чака в колата си на площадчето пред гарата, през отворения прозорец буквално нахлува мъж. Половината му тяло е в купето, когато удря нищо неподозиращия Николаев с думите: "Давай всичко!". Бандитът го измъква от колата, нанася му още едно тежко кроше, при което актьорът пада, удря си главата в асфалта и за миг губи съзнание. Нападателят мъкне като чувал безпомощния 76-годишен мъж към перона на гарата, като не спира да му нанася тежки удари. Той стене, опитва се да му каже, че е болен, опериран е от рак и че всеки момент може да умре. Молбите му не дават резултат.

"След всеки опит да се изправя той ме сваляше с ритници или юмруци - разказва Бате Николай. - Добре, че по едно време излязоха две жени, които работят на гарата, развикаха се :"Убиват го!" Дойде и охраната, разтърваха ни, след което побойникът се измъкна и изчезна. По-късно идва кметът на Вакарел и полицията. Побойникът се оказа рецидивист, който не за първи път напада невинни, за да ги ограби. Действа в района на гарата. Пред разследващите е казал, че е бил пиян и не помни нищо."

Изследванията в "Пирогов" показали, че Николаев има два счупени пръста, навехнати ребра и други тежки наранявания. Той е отправил оплакване в прокуратурата.