Колко много ненужен стрес сте натрупали в момента? Чувствате ли се обременени от неконтролируеми обстоятелства в живота и от собствените си емоционални проблеми ?

Ако искате да станете по-мотивирани и щастливи, трябва да започнете да се освобождавате от тревожните чувства и стреса. Аз научих това по трудния начин, преди десетилетие, преодолявайки загубата на двама любими човека, отказвайки се от корпоративна кариера в САЩ, за да последвам сърцето си и да стана успешен писател и предприемач. В този дълъг процес трябваше да се откажа от много неща, за да се превърна в човека, който съм днес.

Физически, емоционално и духовно трябваше да оставя човека, който мислех, че съм, за да бъда лицето, което бях способна да бъда. Загърбвайки нещо в живота може да бъде плашещо, но също така може да бъде изумителен акт на любов към вас самите.

Загърбвайки притесненията и стреса направи разликата за мен, разбира се все още се потапям от време на време в много стресиращи ситуации, но аз открих кратък списък, който ми напомня, за това към което трябва да се стремя в ежедневието си, за да се чувствам по-добре и да мисля ефективно.

1. Спрете да лъжете бъдещето си с миналото. Време е да продължите и да разкажете нова история.

2. Откажете се от чувството за вина, затова че самите вие сте си приоритет.

3.  Откажете се от всички мисли, които не ви карат да се чувствате властни и силни.

4. Загърбете страха от неизвестното; направете малка крачка и вижте как пътят ви се открива. И не забравяйте, че не е нужно да знаете всичко в началото. Научаваме нещата по пътя .

5. Загърбете притесненията; притеснението е същото като да се молите за нещата, които не искате.

6. Откажете се от това да обвинявате някого за нещо; носете отговорност за собствения си живот. Ако не ви харесва нещо имате два избора – приемете го или го променете.

7. Оставете настрани съжаленията; в един момент от живота ви „както и да е” е точно това, което искате.

8. Оставете настрана гневът срещу бивши любовници и бивши приятели. Всички заслужаваме щастие и любов; просто защото е приключила не означава, че любовта е била грешна. От това сте имали нужда този момент, за да се поучите и израснете.

9. Откажете се от мислите да спасите или промените хората. Всеки има собствен път, и най доброто, което можете да направите е да работите върху себе си и да давате добри примери.

10. Оставете настрана мислите, че сте повреден или, че имате недостатъци; вие сте важен и светът се нуждае от вас, такъв, какъвто сте. Вие не сте едно празно тяло или число в нечия скала. Вашата уникалност е това, което ви прави изключителни.

11.  Престанете да мислите, че всички останали са по-щастливи, по-успешни и по-добри от вас. Вие сте точна там, където трябва да сте. Пътуването ви се разгръща по идеален за вас начин.

12.  Спрете да мислите, че не сте на мястото си. Вие сте точно там, където трябва да бъдете, за да стигнете до там, където искате да бъдете… така че задайте си въпроса къде искате да бъдете.

Ейнджъл Черноф, за marcandangel.com