Българска федерация по риболовни спортове зариби гребния канал в Пловдив с един тон шаран заради Световното първенство по спортен риболов, което ще се проведе в града под тепетата от 12 до 18 септември. В следващите две седмици ще бъдат пуснати и близо два тона каракуда за първенството, в което се очакват рекорден брой състезатели от няколко континента.

„Работим прекрасно с община Пловдив и сме много доволни от съвместното сътрудничество около Световното първенство. Голямото събитие, на което сме домакини трябва да бъде перфектно от всяка гледна точка и хората от общината ни помагат за всичко. Вече има подготвена и каракуда, която ще пуснем в гребния канал, за да увеличим наличието на риба”, сподели председателят на родната федерация Георги Михайлов.

От своя страна на зарибяването с шаран зам.-кметът на Пловдив Георги Титюков заяви, че организацията върви по предварителния план и за началото на шампионата всичко ще бъде наред както около мястото на провеждане, така и по отношение на пристигане и настаняване на състезателите и отборите.