Знамената и флаговете, които нашите симпатизанти носят на Бузлуджа, не са, защото е програмирано предварително кой какво да носи, това е емоцията на всеки един български гражданин. Не виждам нищо лошо в това, че на Бузлуджа са се събрали приятели на Русия.

Това заяви депутатът от БСП Георги Свиленски, отговаряйки на въпрос на БГНЕС защо след като левицата иска следващият държавен глава да бъде патриот на Бузлуджа е имало руски знамена.

Според Свиленски наличието на руски знамена не пречи, а напротив помага българският президент да види още повече своята същност като патриот. “Да види, че срещу него стоят хора, които мислят и за България, и за световния мир и спокойствие, каквото за съжаление в момента в България и в света няма. Така че това е абсолютно нормално”, подчерта той.

Свиленов заяви, че политиците са забравили за България и се люшкат в едната или другата крайност. „Именно затова, новият президент, който и да е той, трябва да отстоява националния ни български интерес и на Изток, и на Запад, така че България да бъде държава достойна и равностойна в Европейския съюз, а не да бъде джуджето или слугата на една от двете велики сили”, каза депутатът от БСП лява България.