Районният съд в Стара Загора освободи Мария Гиздева – момичето, което преди дни извърши убийство с цел да защити живота си.

Мария бе освободена срещу 500 лева парична гаранция и е с променено обвинение - от убийство на причиняване на тежка телесна повреда и последвала смърт.

По-рано днес пред сградата на съда в Стара Загора се събраха десетки граждани в подкрепа на Мария. Дойдоха и родителите на Мария. Имаше много сълзи и чувство за непримиримост към това, че доказаните престъпници и рецидивисти са на свобода. Родителите на Мария казаха, че дъщеря им е изключително скромно и наивно дете и че те нямат обяснение защо тя се е озовала в дома му. Чули са от нея разказ, че тя контактувала с някакъв добър дядо, който идвал в кафенето, в което тя работи. И обяснявала, че той имал също 18-годишна дъщеря. Това било единственото нещо, което знаели родителите за този човек.

18-годишната ученичка, която уби възрастен мъж в Стара Загора, е действала при неизбежна самоотбрана, потвърди отново адвокатът на момичето Валентин Димитров. Тя е заявила, че е била изнасилена от 62-годишен старозагорец. Девойката е направила пълни самопризнания за извършеното престъпление.