Котаракът Боби от Нотингам оцеля, след като беше изпрани при 60-градусова програма в пералнята на своята собственичка. Той се е оказал на неподходящото място в неподходящото време, след като решил да подремне сред мръсното пране, пишат британските медии.

Неговата стопанка Лиза Кийфи не е разбрала какво се е случило, докато не чува силен шум от пералнята. Тя е извадила животното след прекарани почти две минути във водата.

След необичайното си приключение Боби веднага е заведен на ветеринар, който установява, че животното е в шок, с понижена телесна температура и се нуждае от вливане на течности.

„В моята 15-годишна кариера като ветеринар не съм виждал подобен случай“, споделя пред Би Би Си един от докторите, прегледал 9-месечния котарак.

Според неговата собственичка той и преди е влизал в пералнята и се е налагало да го вади от там, преди да пусне прането. Точно преди инцидента тя го е извадила от машината, за да може да сложи още дрехи. Любопитната котка изглежда обаче отново се е вмъкнала на любимото си място за дрямка.

„Боби си научи урока по трудния начин, той вече не се доближава до пералнята“, споделя неговата стопанка.