BlackBerry представи своя втори смартфон, който използва Android за операционна система, за който твърди, че е най-сигурният, съобщава онлайн изданието The Verge. Моделът DTEK50 има почти идентични дизайн и спецификации като Alcatel Idol 4, но ще поставя фокус върху сигурността.

Според BlackBerry DTEK50 е "най-сигурният смартфон в света". Той ще струва 300 долара, като ще започне да се продава през август т.г.

Основен фокус попада върху софтуера DTEK, който е дело на BlackBerry. Той може да защитава устройството от компютърни вируси и ще може да анализира неговото състояние за потенциални слабости в сигурността.

BlackBerry е модифицирала и самия Android 6.0, като е добавила технологии от своята платформа BB10. Компанията обещава и бъди софтуерни обновления, когато бъде открит проблем със сигурността.

DTEK50 разполага с 5.2-инчов дисплей с Full HD резолюция. Процесорът е Qualcomm 8952, като телефонът разполага с 3GB оперативна памет, 16GB вградена памет и слот за мемори карти.

Вградената батерия е с капацитет 2610mAh, като не може да се сваля. Смартфонът има 13 МР камера с двойна светкавица. Камерата на предния панел е 8 МР. DTEK50 няма хардуерна клавиатура, но BlackBerry твърди, че не се е отказала от нея и е планирала още нови модели.