ЕНЕРГО-ПРО Мрежи влага 5 милиона лева в обновяване на електроразпределителната мрежа и изграждане на нови съоръжения на територията на област Велико Търново. Планираните дейности са част от инвестиционната програма на компанията за 2016 година и целят да поддържат необходимото качество на електроенергията, както и да създадат условия за присъединяване на нови клиенти.

Преди броени дни електроразпределителното дружество финализира проект за реконструкция на въздушната мрежа ниско напрежение в село Леденик, община Велико Търново, на стойност 240 000 лева. Монтирането на 24 000 метра усукани изолирани проводници и подмяната на 13 стоманобетонни стълба ще осигурят качествено и стабилно електрозахранване на жителите на предбалканското село дори и през зимните месеци. 231 електромерни табла са изнесени на границата на частните имоти. По този начин специалистите на електроразпределителното дружество ще могат да отчитат регулярно консумираната електроенергия, без да се ангажират собствениците на имотите за осигуряване на достъп.

Подобни проекти от Инвестиционната програма на дружеството за 2016 г., на територията на област Велико Търново, предстои да бъдат реализирани и в селата Беляковец, Ресен и Килифарево.