Да успееш да продадеш аксесоар за аксесоара е или много амбициозна задача, или пълна лудост, или хипстърска прищявка, или означава, че си много добър в търговията. Когато ти се получават нещата означава, че в поне едно от изброените неща си много добър.

Трифон Михайлов е направил точно това. Ако уискито е мъжки аксесоар, то Трифон е измислил аксесоар за уискито - две дървени кубчета, които заменят леда в чашата, придават аромат и подрънкват приятно, разказа Михайлов пред БГНЕС.

Уискито е продукт на любовта между алкохола и дъбовата бъчва, казва той и това, което прави с кубчетата е да възроди тази любов докато отпивате. Неговите кубчета WooWhiskey обогатяват уискито с дъбовия аромат, което трябва да се прави по принцип. Кубчетата не са за еднократна употреба. Доста устойчиви са.

Излишно е да се подчертава, че това е иновативен продукт и досега няма такива продукти. Освен това досега не е имало и никакъв личен аксесоар за уискито, което си е ниша, от която може да се печели. Кубчетата WooWhiskey са и находчиво практични, защото на различни мероприятия не може да се пие винаги качествено уиски и този аксесоар всъщност може да поправи и дообогати вкуса на питието.

Може да изглежда като налудничава идея, обаче е лудост и фактът, че дубайска компания иска да ги внася там, а както всички знаят в Дубай алкохолът е забранен. Кубчетата ги искат и в САЩ, Канада, Великобритания, където традиционно се пие много уиски, както и в Полша, където традиционно се пие много.

„За момента имаме запитвания от Полша, Турция и Дубай за представителства, така че работим в тази насока, а също и за представителство в Англия, Канада и САЩ. Имаме краткосрочна и дългосрочна програма за развитие на продукта и бранда като част от нещата, свързани с продукта са да бъде инкрустиран със скъпоценни и полускъпоценни камъни, с благородни метали или пък да бъдат гравирани инициалите на притежателя им и след време да предлагаме различни аромати, според това, което предложат маркетинговите ни проучвания”, разказа Трифон.

Всъщност WooWhiskey не е аксесоар само за мъже, харесват ги и много жени. Трифон предвижда да ги продава в джентълменски пакет - дървено кубче с дървена папийонка и пакет за дами - кубчетата, в комбинация с дървено бижу.

Създателят на кубчетата се надява изобретението му да промени света на уискито така, както чадърчетата са променили коктейлите. „Вярвам, че както не можем да си представим коктейл без чадърче, след време нашите деца няма да могат да си представят уискито без аксесоар за уиски, независимо дали това ще бъде WooWhiskey или ще задвижи една нова тенденция в уиски средите - да се правят аксесоари”, каза още Трифон Михайлов.

Той е категоричен, че ще развива сам бранда. У нас кубчетата може да се закупят за 29 лв., а в чужбина за 19 долара.