Психологът Кевин Дейтън от отдела за експериментална психология към Оксфордския университет направи анкета, която имаше за цел да разбере в кои професии във Великобритания се "крият" най-много психопати.

Резултатите от тази анкета показали, че на първо място са мениджърите, следват ги адвокатите и журналистите. След тях се нареждат хирурзите, полицаите, свещениците, готвачите и държавните чиновници. Много от работещите в тези професии са включени в профила на един психопат, независимо че някой от основните характеристики, като само доверие, егоцентризъм, геройство, чар, също така са характерни и за лицата които са успешни.

Като приложение на това изследване и изследването на британския академичен вестник "Джърнъл ъф бизнес етикс", твърди, че психопатите, които се занимават с високо платени професии като мениджъри и адвокати често пъти в работата си са по-малко успешни от колегите си. Тези хора заработват по-малко пари, но и отношенията с хората им са по-малко успешни, твърди изследването.