Напоследък не минава ден без да чуем или прочетем нещо за Pokemon Go. Играта наистина е на път да се превърне във феномен в своя жанр. Ето защо си заслужава да научим нещо за Niantic Labs – компанията, която я е създала видео игрите Pokemon Go и Ingress . Ето най- важните факти, които трябва да знаем за хората създали Pokemon Go, пише digital.bg.1. Niantic Labs е софтуерна компания базирана в Сан Франциско и създадена през 2010 година под името Niantic Labs и като вътрешен проект на Google. През октомври 2015 година Niantic се отделиха от Google и се обособиха като самостоятелна компания.
 
2. Компанията е специализирана в създаването на игри, базирани на геолокационни технологии и допълнена реалност. Целта на Niantic Labs е да накара хората да си взаимодействат по нов уникален начин със света около тях.
 
Още от Digital: 6 трика да удължим живота на батерията, за да играем Pokеmon Go по-дълго
 
3. Първият популярен проект на компанията е видео играта Ingress. В нея играчите трябва да се придвижват в света около себе си, за да намират т.нар „портали“, обикновено позиционирани на известни места в големите градове. Всички играчи в Ingress са обединени в два отбора, които се надпреварват в завземането на колкото се може по-голяма географска територия.
 
4. Niantic Labs представиха Pokemon Go на 6 юли в Австралия, Нова Зеландия и САЩ като мобилна игра за iOS и Android, за която Nintendo също така са създали малко носимо устройство. На 13 юли Германия се превърна в първата европейска държава с достъп до Pokemon Go, бързо последвана от Обединеното кралство.