Служители на граничната полиция на Босна и Херцеговина арестуваха на сараевското летище лице, заподозряно в тероризъм, съобщава в. „Дневни аваз” като се позовава на правоохранитеблните органи.

22-годишният Алмир Джинич пристигнал с полет от Истанбул. Според полицията той се е връщал през Турция от Сирия, където се е сражавал на страната на радикални ислямистки групировки. Джинич е предаден на съдебна полиция и ще остане задържан под стража за един месец, докато трае разследването.

„Граничният контрол е установил, че съд в Босна е обявил Джинич за издирване по подозрение в организиране на терористична група и във връзка с терористична дейност”, се казва в полицейско съобщение.

Преди няколко години Джинич заминал за Сирия с баща си, майка си и осем братя и сестри, от които тогава единствено брат му Амир е бил пълнолетен.

Според полицията сестрата на Алмир Енеса е встъпила в шариатски брак в Емрах Фойнич, заподорян в участие във въоръженото нападение срещу посолството на САЩ в Сараево, по-късно загинал в Сирия.