Компанията Apple е намерила нов начин да привлече вниманието на клиентите към своята система за безконтактни плащания - Apple Pay. Специалисти ще предлагат на всички желаещи iTunes карти, зареден с $5, съобщава MacRumors.

Служителите на Apple Store предлагат не само своята помощ в настройките на новата услуга, но и хубав бонус - $ 5 или £ 5 (в зависимост от региона) на картата iTunes. Промоцията, която започна тази седмица, работи по следния начин:

Купувайки нещо в официален магазин на Apple, служител пита дали искате да използвате Apple Pay. Ако сте съгласни да използватe платежната услуга, бонусът ви ще бъде на стойност $ 5 или £ 5 във формата на Gitf Card.

Стойността на картата подарък може да се приложи към всеки елемент в магазина, независимо дали това е хардуер, софтуер или аксесоар. Можете дори да запазите кредита $ 5 или £ 5, ако решите да върнете стоката.

Единствената уловка е, че това е валидно само ако никога преди не сте използвали Apple Pay. Това е само една от многото нови платежни услуги, които са в ръцете на милионите потребители, сред тях са още Walmart Pay, Samsung Pay и Google Android Pay. Офертата е валидна само в САЩ и Великобритания. 

В момента Apple Pay работи в САЩ, Канада, Великобритания, Швейцария, Франция, Австралия, Китай, Сингапур и Хонконг. В други страни може да се използва тази система при условие, че потребителят е клиент на банката, която сътрудничи с Apple и има сметка, регистрирана в представените държави.