Три години и половина след смъртта на Косъма от “Под прикритие” не минава и ден, без някой да се обърне към Александър Сано с това име. Роденият и израснал в Русе актьор, който изигра съвършено добре едно от лошите момчета в сериала, и досега си спомня с хубави чувства за него. “Космесват ме всеки ден и аз усещам зрителска подкрепа и обич”, казва Сано. Съвсем скоро той ще си припомни и за Косъма, и за всички останали герои от “Под прикритие”, защото започва да води токшоу за сериала.

Идеята за него хрумва на Димитър Митовски преди доста време. А когато решава до най-малките детайли как да изглежда то, продуцентът се обажда на Александър Сано да го покани за водещ. “Приех веднага, защото идеята е много готина. Това ще е шоу, което идва да отговори на питанията на феновете за много неща вътре в сериала”, разказва актьорът. “Без прикритие”, както ще се казва изданието,

ще показва кадри

зад кулисите,

непоказвани сцени

“Ще има и класации - примерно за 10-те най-добри екшън сцени. Ние ще даваме предложения, а публиката ще гласува в интернет”, обяснява Сано.

Редом до него като водещ на токшоуто ще застане певицата Миленита. Тя също участва в сериала - изигра барманката Ади, а двамата с Косъма - героя на Сано, имаха невъзможна любов. Това ще е голямото завръщане на талантливата певица, след като в средата на април стана майка за трети път. Миленита роди момиченце - Айя, на Мариян Захариев - Мъро, който стана популярен след участието си в “Биг Брадър”. “С нея сме доста ангажирани и не се виждахме много често. Сега и двамата сме превъзбудени от проекта, който предстои. Ще си изкараме супер и ще прекараме известно време заедно”, казва Александър Сано.

Миленита играеше барманката Ади, а Сано - Косъма, в “Под прикритие”.

“Без прикритие” ще се прави на курорта Свети Влас, където екипът на “Под прикритие” снима много екшън сцени за няколко сезона. То ще върви в най-голямата мрежа за видеосподеляне ютюб всяка неделя от другата седмица от 20,45 ч -

в същия ден и час,

когато тръгваха

епизодите

на криминалето на БНТ. “Има много хора, които следят проектите ни в интернет, и това е реверанс към тях да направят още един поглед към сериала”, казва Сано. Шоуто ще бъде от 12 епизода, а веднага след това пак в интернет ще има друго своеобразно продължение на “Под прикритие”, зад което стои отново Димитър Митовски. “Тогава ще започне същинското продължение. Не става дума за филм, но и той не е изключен, а за проект в интернет, свързан само с покойниците от “Под прикритие”, издава актьорът.

Отсега той и Миленита репетират сценария за новото шоу, а другата седмица заминават за морето. Но Сано няма да е там цяло лято, защото има още няколко ангажимента. Той, Силвестър Силвестров и Владислав Петров

възродиха триото си

“Братя Мангасарян”

миналата година. “Силвестър ми се обади тогава с новината, че е написал текст, и да му хвърля едно око. Става въпрос за нашата лекция, както я наричаме, “За вредата от образованието, културата и изкуството”. Отдавна не бях чел нещо така смешно, което бързо прерасна в решението да го направим тримата”, обяснява Сано. С лекцията си “Братя Мангасарян” тръгват по участия, които са си цял спектакъл. Докато работят по нея, идва и идеята да запишат нова песен. А какво по-интересно от това тя да бъде нова версия на хита им “Бай Мангау”?

Със Силвестър Силвестров и Владислав Петров пак се събраха като “Братя Мангасарян”.

Сано пише музиката заедно с Антони Рикев-Wahtony, а текста прави с колегите си Влади и Силвестър. Видеото към “Бай Мангау 2” е заснето в индустриалния хангар на “Кремиковци” от екип на “Под прикритие” начело с оператора Радослав Гочев. В ролята на полицаите пак са актьорът Юлиан Вергов и продуцентът Иван Христов, които бяха униформените и в клипа към “Бай Мангау” преди 12 г. А следващия месец парчето ще слушат хора в пет града от страната, защото от 1 до 5 август Сано и другите от “Братя Мангасарян” ще бъдат на турне, което ще мине през Велико Търново, Варна, Ахтопол, Бургас и Пловдив.

Малко след това актьорът се връща към работата в телевизията, защото в средата на месеца започват снимките на втория сезон на “Мама готви по-добре”. Това е кулинарното шоу на Би Ти Ви, в което две майки се изправят една срещу друга, но не готвят те, а техните деца. Сано е водещият на предаването.

Основото му занимание е компанията му “Силвърнойз”, която работи с дигитална дистрибуция. “Магазините като iTunes и Amazon, които се занимават с електронна търговия, всеки ден се зареждат с милиони песни и албуми. И ако трябва магазините сами да подписват договори с отделните артисти за продажбата на песните им, ще oтнеме много време. Затова има фирми като нашата, които им помагат в това”, обясни преди време той.

Покрай всичките си ангажименти Сано не оставя и актьорството, а през септември е премиерата на нова постановка с негово участие. Тя е “Смъртта на котката” по Мартин Макдона и е към Русенския театър.

Режисьор е Асен

Блатечки, а на Сано

ще партнират пак

колеги от

“Под прикритие”

- Явор Бахаров, Бойко Кръстанов, Пламен Манасиев, Роберт Янакиев, Йосиф Шамли. “Всички герои са, както Асен се изрази, малко олигофрени. Това е много саркастична пиеса и разглежда особени човешки дебри, ще видите”, казва само Сано. Премиерата ѝ в София ще е на 2 септември в “Сълза и смях”.

От септември предстои още нещо ново, но не само за него, а и за цялото му семейство. Тогава дъщерята на Александър Сано и съпругата му Нели Атанасова Ава ще прекрачи за първи път училищния праг. “Вълнува се, интересно ѝ е. Спомням си, че и аз се вълнувах, ще видим докога ще продължи вълнението и дали ще е колкото моето”, усмихва се актьорът.

Сано е със съпругата си Нели на сватбата им на 30 август 2014 г. СНИМКИ: АРХИВ И ФЕЙСБУК