Невръстна серийна крадла от град Смядово, Шуменско, открадна отключен бус, за да се види с двама приятели в Шумен. 17-годишната ученичка катастрофирала и това сложило край престъпните й изяви към 6,40 часа в четвъртък в Шумен, пише "Труд".

Била арестувана за едно денонощие, а сега срещу нея са образувани няколко досъдебни производства. Момичето вече е закоравял контингент на полицията, защото има зад гърба си и отключвания на магазини, и жилища.

Последната й изява станала заради две момчета на 15 и 16 г. Момичето много искало да се видя с тях, но те били в Шумен, а тя в Смядово. През нощта срещу четвъртък решила да потърси отключена кола и намерила товарен "Мерцедес Вито", който дори бил с контактен ключ на таблото. Стигнала с него до Шумен и се видяла с приятелите си. На сутринта при маневра назад на ул."София" блъснала паркиран опел, който ударил субару.

Гражданин веднага подал сигнал до полицията, въпреки че шофьорката изчезнала. По запомнения регистрационен номер я открили на ул."Цар Освободител". При направен тест станало ясно, че неправоспособната шофьорка е напушена, отчетено е наличие на канабис. Отказала да даде кръвна проба и се озовала в ареста.

При претърсване в дома й в Смядово е открита везна, а полицаи намерили и множество нови ел. батерии и осветителни тела. Станало ясно, че те са откраднати от строителен магазин в Смядово. Момичето признало, че в нощта на 15 юли прескочила ограда, влязла в двора на търговския обект и успяла да го отключи. Отнела към 500 лв. и стоки.

В средата на май лъснаха и други криминални изяви на 17-годишната крадла. Участвала е в обир на жилище, а от зеленчуков магазин през март отмъкнала 240 лв. Преди време окрала и дядо. Имала навик, когато той е на двора да влиза в дома му и да си дърпа по 20 лв. от негов тайник. През 2014 г. имала още две кражби.