“Отнесоха ми всички спомени, крадците ми взеха и семейните бижута.” Това споделила пред приятели оперната прима Райна Кабаиванска за обира в дома ѝ.

Излизащият в Модена в. “Гадзета ди Модена” съобщава нови подробности около кражбата на бижута за близо 200 000 евро. И този път обаче той не цитира пряко певицата, която досега не е коментирала обира пред италиански медии.

Според “Гадзета ди Модена” Кабаиванска споделила пред близки приятели, че крадците са отнесли всички ценни предмети, белязали кариерата ѝ – награди и почести, свързани с прекрасни моменти. Сред откраднатите бижута е и особено ценен за нея предмет - подаръкът от съпруга ѝ по случай раждането на дъщеря им Франческа. По онова време Кабаиванска изпълнявала ролята на Франческа да Римини в едноименната опера на Рикардо Дзандонай.

Вестникът описва певицата като уморена и огорчена след кражбата.

Заедно с мъжа си Кабаиванска била на десетдневна ваканция на крайбрежието на област Емилия-Романя. След като се прибрала, намерила вратата на апартамента отворена и сейфа изпразнен. Според изданието става въпрос за крадци професионалисти, които знаели за наличието на касата, както и къде точно се намира. Тя била отворена на място, и то с инструменти, чието използване е изключително шумно. Останалата част от апартамента не била претърсвана.