Доналд Тръмп официално прие номинацията на Републиканската партия за президентски изборите в САЩ, предава Sky News, цитиран от "Фокус".

„Аз скромно и с благодарност приемам Вашата номинация за президентския пост на САЩ“, заяви Тръмп.

Той беше представен от най-голямата си дъщеря Иванка, която говори за неговата работа с жените и с малцинствата, двете групи, чиято подкрепа той се опитва да спечели.

Тя отбеляза, че през времето, в което е работила с баща си, го е виждала да наема хора от „всички нива на обществото“, допълвайки: „Той наема най-добрия човек за работата“.

Кандидатът за президент на Републиканската партия в четвъртък отбеляза, че неговата международна политика ще постави американците на първо място, ако бъде избран в Белия дом, предава AFP.

„Най-важната разлика между нашия план и този на опонентите ни е, че нашият план ще постави американците на първо място. Американизъм, не глобализъм, ще бъде нашето кредо“, обясни кандидатът за президент.

Тръмп обеща също така да възстанови закона и реда в страната, разклатени от стрелби и атаки.

„В това състезание за Белия дом, аз съм кандидатът за закон и ред“, заяви Тръмп. „Безотговорната риторика на нашия президент, който използва позицията си да ни раздели на раса и свят, направи обстановката в САЩ по-опасна за всички“, коментира милиардерът.

Кандидатът за президент от Републиканската партия обеща да спре имиграцията от страни с тероризъм и повтори заканата си да построи стена по южната граница с Мексико, за да спре нелегалните потоци на хора и наркотици, предава AFP.

„Ние трябва незабавно да спрем миграцията от всяка държава, която е компрометирана от тероризъм, докато доказан механизъм за контрол не бъде приложен“, заяви Тръмп.

„Не ги искаме в нашата държава“, подчерта милиардерът.

„Ние ще построим голяма гранична стена, която да спира нелегалната имиграция, бандите и насилието, както и наркотиците, изливащи се в нашите общности“, допълни кандидатът за президент.