Добре запазено лице, части от шийната мускулатура, зъби и части от костите на долните крайници на атентатора Мохамад Хасан ел Хюсейни в Сарафово.

Това са останките от родения през 1989 г. ливанец, по които антропологът проф. Йордан Йорданов и проф. Добринка Радойнова, шеф на катедрата по съдебна медицина във Варненския медицински университет, са направили експертиза за самоличността му преди 2 г.

Тя е потвърдила информацията на службите и е един от 20-те доклада, с които разполага прокуратурата по взрива в Сарафово през 2012 г., когато загинаха 7 души, между които самият атентатор, а 35-има бяха тежко ранени.

5-има от убитите са израелски граждани, шестият е българският шофьор на автобуса, в който е трябвало да пътуват до Слънчев бряг. Само преди няколко дни главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че делото влиза в Специализирания съд всеки момент, като по случая са приложени 20 различни експертизи.

Останките от атентатора, който стана известен с образа си от камерите на бургаското летище с раницата на гърба си, са били замразени в Бургас и са предоставени на проф. Йорданов и проф. Радойнова. Те установяват, че терористът е млад човек - около 25-годишен, висок 180 см.