Всеки знае, че любимата кола на Айртон Сена е Honda NSX. Легендарният пилот от Формула 1 обаче е проявявал интерес и към далеч по-обикновени автомобили. Сред тях е дори съветското Жигули, което Сена изпробвал на пистата "Хунгароринг", пише руското издание Мotor.

Снимката от въпросния тест на Сена разпространи спортното подразделение на АвтоВАЗ - Lada Sport. Тя е направена през 1986 г. от служител на трасето. 

Според информацията, след като Айртон Сена пристигнал за състезанието Голямата награда на Унгария, помолил да изпробва най-популярната кола в страната. Пилотът бил любопитен какви автомобили се използват в държавите от социалистическия лагер и така попаднал зад волана мръсно бялата "Копейка".

За съжаление остава мистерия какви са били впечатленията на Сена от този толкова популярен за времето си автомобил. Все пак обаче е приятно да знаем, че толкова велик пилот е управлявал на писта колата, на която повечето от нас са се учили да шофират. 

Айртон Сена е трикратен световен шампион във Формула 1, като бе признат за най-великия пилот за всички времена. Бразилецът загина през 1994 г. в състезание на пистата "Имола", Италия.