Нагла лъжа и клевета, измислица и желание да се построи една предизборна кампания е, ако някой се опитва да каже, че това правителство не е гарант за нашето членство в НАТО и ЕС. Това каза премиерът Бойко Борисов в началото на днешното правителствено заседание.

Борисов коментира изказване на Радан Кънев, че България има нужда от президент, който да гарантира, че страната е силен член на НАТО и ЕС. "Не лоялен или тих, а силен, защото България например има своите интереси от Брекзит и те хич не съвпадат с тези на Юнкер", поясни по-рано днес Кънев.

„Ако беше нещо несериозно или малко, или незначимо, бих го минал както обикновено, бих го неглижирал. Но някой да се опитва да каже, че това правителство не е гарант за нашето членство в НАТО и ЕС е нагла лъжа, клевета, измислица и желание да се построи една предизборна кампания. Да се твърди, че военният министър и външният министър са гарантите на НАТО и ЕС, а ние другите едва ли не сме пречка за това, е не само лъжа, не отговаря на истината“, подчерта Борисов. Той коментира, че с военния министър са посетили всички бази, участвали в много учения и абсолютно всички предложения, които се отнасят за НАТО, са минали и в НС и в МС.