Още 8 души са били задържани за участие в побоя край столичния мол "Галакси", разкри шефът на Младен Младенов пред Нова телевизия. Трима от тях са имали отношение и към намушкването на 17-годишния младеж на автобусна спирка.

"Едно от лицата е извършило обир на мобилен телефон по-рано. Заплаха и издърпване на телефона. Напълно възможно е и двете нападения да са извършени от едни и същи хора, тъй като има няколко часа разлика между тях", поясни Младенов. Според него много лошо впечатление прави, че младежите са непълнолетни.

"Те тръгват с убеждението, че трябва да срещнат някого и да го набият. Правят опити да се изненадат, когато едните са по-малко и да се набият. В столична дирекция има звено, което се занимава с футболно хулигантство и екстремизъм, защото двете са близки", заяви шефът на СДВР и посочи, че в практиката показва, че в повечето пъти родителите не знаят къде са им децата. Имало и фрапантни случаи с рецедивисти. Родителите им предпочитали полицаите да задържат провинилите се деца, защото са вдигнали ръце от тях.

Според Маринов основната причина за тези нападения са липсата на ценностна система у младежите и влиянието на друга култура върху тях.