Двамата турски пилоти, които през ноември свалиха руския самолет Су-24 на границата със Сирия, са били задържани по-рано днес във връзка с проваления опит за преврат в Турция миналата седмица.

Това съобщи официален представител на Анкара, цитиран от в. „Хюриет“. „Двама пилоти, които бяха част от операция за сваляне на руския Су-24 през ноември 2015 г. са задържани“, посочи представителят.

В неделя руският президент Владимир Путин се обади на своя турски колега Реджеп Ердоган, определяйки опита за сваляне на властта като неприемлив и изрази подкрепа за по-бързото възстановяване на стабилността в страната. Двамата лидери се очаква да се срещнат през първата седмица на август. Това ще е и първата им среща след инцидента със самолета в края на миналата година.

След опита за преврат в Турция в края на миналата седмица в страната продължават арестите на военни, полицаи и други държавни служители. Досега арестувани са над 7500 души, а други 9000 държавни служители, сред които много военни и полицаи, са отстранени от длъжност.