Петима младежи са задържани, заподозрени в съпричастност към побоя над двамата 17-годишни младежи, които бяха оперирани по спешност в "Пирогов".

Снощи, малко преди 20.30 часа, в полицията е получен сигнал за ранено с нож момче на бул. „Александър Стамболийски”. Към адреса незабавно били насочени екипи на полицията и Спешна помощ, които установили 17-годишен столичанин, със следи от нанесен побой и порезни рани по врата и гърба. Пострадалият е транспортиран в болница за оказване на медицинска помощ, а на местопрестъплението е извършен оглед. Образувано е досъдебно производство, в рамките на което са иззети множество веществени доказателства. Районът е заграден и малко по- късно служители на СДВР задържали петима младежи, на възраст между 14 и 19 години, заподозрени като извършители.

Процесуално-следствените действия по случая продължават. Предстои назначаването на различни експертизи и действия по разследването под наблюдението на Софийска градска прокуратура, както и документиране на цялостната престъпна дейност на задържаните. Проверява се съпричастността им към други подобни деяния, извършени на територията на столицата.

Столичните полицаи продължават издирването и на други участници в нападението.

БГНЕС припомня, че двамата пребити 17-годишни младежи са настанени в УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов"снощи. Състоянието и на двамата е стабилно, без непосредствена опасност за живота към момента.

Единият пациент е с две порезни рани в областта на гърба, охлузни рани в областта на едната ръка и едното коляно. Екип на Детска хирургия е обработил раните в операционната тази нощ и момчето е оставено в лечебното заведения.

Другият пострадал също остава в спешната болница, тъй като има фрактура на главата, рана на главата, а на едната ръка има увреждане на сухожилията и фрактура. Ето защо тази нощ по спешност е опериран от съвместния екип на д-р Фирузи от Клиниката по хирургия на ръката и д-р Фурсова от Клиниката по детска травматология.

Тийнейджърите са били нападнати снощи на различни места в София. Едното момче е било намушкано на спирка на градския транспорт, а неговият връстник е бил пребит и също наръган на метри от Първо полицейско управление.