Започнала е проверка на таксиметровата компания, собственост на голямата дъщеря на Димитър Желязков - Очите. Има засечени нарушения. Това каза днес в Бургас главният секретар на МВР комисар Георги Костов.

В курорта "Слънчев бряг" в момента текат действия на правоохранителните органи по конкретни нарушения, като не изключено и документиране на определено престъпление, заяви Костов.

Той пристигна в морския град заедно с главния прокурор Сотир Цацаров за откриването на Център за жертви на сексуално насилие "Вселена". Проектът е пилотен за страната.

По време на откриването Ема Хопкинс - посланик на Великобритания, каза, че полицаи, психолози, прокурори и съдебни лекари работят заедно в центровете за подкрепа на жертвите на сексуално насилие.

Тяхната основна цел е да помагат на жертвата да се възстанови и да взема сама решения. Така не остава изолирана, а става част от разследването, като помага извършителят да бъде заловен, добави Хопкинс.

Според главния секретар на МВР Георги Костов този вид престъпления нанасят щети на жертвите, те се срамуват да говорят за това и се страхуват от насилника.

Центърът за подкрепа на жертви на сексуално насилие "Вселена" е изграден по проект на Община Бургас с подкрепата на Британското посолство в София и в партньорство с ОД на МВР - Бургас, Асоциация "Деметра", Окръжната и Районна прокуратури в Бургас, МБАЛ-Бургас, Община Созопол.