"Още тогава ясно показахме, че за нас няма страна, може да очаквате всичко", заяви гл. прокурор Сотир Цацаров в отговор на въпрос дали може да се очаква обвинение и за хора от страната на Димитър Желязков - Очите.

Ако трябва да ги подредим от една или друга страна, всички ще застанат от една страна - тази, към която законът не е приятелски настроен, конкретизира по-късно той.

Обвинител N 1 съобщи, че действително в момента се извършват съответни действия и ако "имаме годен доказателствен материал и ако такъв има, аз съм сигурен, че нещата ще се развият в съответната посока, но пак казвам - не търсете страна, търсете стремеж към очистване на територия".

Цацаров съобщи, че на следователя Иван Христов е с повдигнато обвинени по чл. 283 от НК - използване на служебното положение за противозаконно придобиване на облаги.

Той допълни, че по информация на Софийска градска прокуратура разследването продължава и това едва ли е окончателното обвинение.

Запитан дали споделя тезата на прокуратура в Бургас за липса на противоправно поведение от страта на влезлите в заведението Очите и компания, Цацаров отговори, че тезата за липса или наличие на противоправно поведение се изказват от наблюдаващия прокурор по конкретни дела.

"Едно е да нямаш противоправно поведение, когато влизаш в едно заведение, друго е да нямаш противоправно поведение въобще, заяви обвинител номер 1 и допълни, че в конкретният случай една ли някой от участниците в тази сага може да се похвали с липсата на противоправно поведение въобще", обясни Цацаров.