Неизвестно лице откри огън край съд в Анкара, предаде ТАСС. По непотвърдена информация става въпрос за военнослужещ, който е стрелял от автомобил. Стрелецът е бил задържан. Днес в съда е трябвало да се разгледа делото на бившия ръководител на въздушните сили Ген. Акин Йозтюрк, който, според турски медийни източници е един от ръководителите на метежниците.Стрелецът е бил задържан. Предполага се, че той е виновен и за убийство на жена, извършено предната седмица. На този етап няма данни за пострадали.

Според други източници нападателите са били двама, като единият все още се издирва. Засега не е ясно дали стрелбата има отношение към това или просто е акт на несъгласен с действията на властите офицер от турската армия.

В същото време стана ясно, че е въведено извънредно положение е въведено в турския град Истанбул, след като бронирани автомобили и допълнително 1,800 души от специалните полицейски сили са били разположени на ключови места, предава Eyewitness News. 

Неидентифицирани хеликоптери са били забелязани да прелитат над града, два дена след като други хеликоптери бяха използвани за нападение срещу полицията и правителствените сгради по време на опита за извършване на военен преврат. 

Президентът Реджеп Тайип Ердоган е наредил поне десетина изтребителя F-16 да контролират турското въздушно пространство. 

Сигналът идва след появата на информация за поне 42 военни хеликоптера, изчезнали по време на опита за преврат. 

Съществуват спекулации, че може би ще бъдат използвани при повторен опит за сваляне на властта.