Уплашени, изморени, но и щастливи, че са живи. Така сънародниците ни описват изминалото кошмарно денонощие, блокирани в южната ни съседка. Те вече са на българска територия. Борис Узунов попада в километрично задръстване, докато се придвижва между двете летища в Истанбул. Преживява нощта в сърцето на военния преврат. 
 
„Минаха няколко танка и тежковъоръжени бронетранспортьори по посока към моста. Хората бяха видимо недоволни, че виждат такова нещо. След това на няколко пъти прелитаха самолети ниско над нас и се чуваха изстрели като от артилерия, тежки изстрели и така изкарахме до сутринта. Самолетите прелитаха почти до съмване“, разказа той пред Нова телевизия. 
 
Други наши сънародници са прекарали цяло денонощие на летище "Ататюрк". Когато отменят полетите им, никой не им дава никакво обяснение. С часове не знаели какво се случва навън. Отвсякъде се чували изстрели и хората само се молели да оцелеят.
 
Никой от персонала на летището не е оказал помощ на пътниците. Единствените, които се погрижили за нашите сънародници, са хората от консулството в Истанбул. Донесли им храна и вода и уредили транспорт да се приберат в България.
 
Стотици наши сънародници все още са в Турция. Правителството ни обяви, че има готовност да изпрати самолет да ги прибере, когато това е възможно.