Едра градушка и силни валежи се изсипаха над част от Пловдив и наводниха улици, предаде кореспондентът на БГНЕС от града.

На телефон 112 буквално през минута се получават сигнали за наводнени улици. Пораженията са предимно в широкия център на града.

Под вода са подлезите на аптека "Марица", до Централна поща и до хотел Тримонциум. Наводнено е приземието на клиника от първа база на Университетска болница "Св. Георги", домът за деца без родители "Мария Луиза".

Има прекършени дървета и счупени клони. Ледените късове, които падаха от небето, бяха по-големи от орех. Има повредени автомобили, върху които са паднали дървета. Обрулените от дъжда листа запушиха шахтите, което причини наводнения на много улици. Спешно са мобилизирани всички 440 работнички от общинското предприятие "Чистота", за да ги изчистят. Силната гръмотевична буря доведе и до спирането на тока в три района - около ул. "Булаир", на Гребната база, където в момента се провежда европейско първенство и в Северната индустриална зона. Няма скъсани кабели, защитата е изключила аварийно, съобщават от ЕВН.