Точно в 12.00 часа днес започна капитанската среща на състезателите, които ще участват във втория кръг на Републиканското първенство по улов на шаран на язовир Тръстиково, близо до град Провадия.

Участници от 21 отбора от цялата страна вече са край водоема за началото на риболова. Всеки тим е от двама състезатели, а веднага след теглене на жребия за секторите ще започне и стартирането на времето. Точно 72 часа ще имат на разположение всички, за да докажат майсторството си в точното зарибяване и изваждане на рибата.

В предишния кръг от Републиканското, който беше на същия водоем точно 545 килограма риба хванаха състезателите през състезателните дни, а заради „закачките” по дъното на почти всички риболовци им се налагаше да влизат с кепове във водата, за да си помогнат с освобождаване на тежестите и тапите. Въпреки това шампион в първия кръг станаха от КСР Хакую- Сливен, чийто двама представители хванаха 111 килограма и 220 грама риба триумфираха с наградите осигурени от Българска федерация риболовни спортове. Втори се класира тимът на Еко Клисура с общ улов за 72-та часа от 63,560 кг, а трети Майсторски риболов с 50,100 килограма. Най–едрия шаран от водоема извадиха тогава от тима на победителите с тегло 12,450 кг. 

Безкрайно интересно се очертава да бъде и този кръг, като в неделя, точно в 12.00 часа ще бъде даден финала на надпреварата и ще бъде измерено уловеното количество риба . Награждаването е след обработването на резултатите.