Верига магазини HomeMax стартира социално-отговорна програма за жените в отпуск по майчинство. Тя е насочена към всички, които искат да подпомогнат семейния бюджет или търсят възможност да разнообразят ежедневието си, без да се отделят от децата си за повече от 6 часа през уикенда като има и вариант за работа през седмицата.

„Периодът на отглеждане на дете е изключително важен в живота на майката. В стремежа си да бъдем полезни и да помогнем на желаещите да съчетаят майчинството с работа, предлагаме програма за почасова заетост. Тя е при договорни условия, които не прекъсват отпуска по майчинство при първия работодател, нито намаляват обезщетението от НОИ по него“, поясниха от Отдел Човешки ресурси на HomeMax.

Програмата е насочена към майките с деца на възраст от 1 до 2 години. HomeMax предлага възможност за работа от 4 до 6 часа в през седмицата както и събота и/или неделя, а след изтичане на периода на майчинството – и опция за назначаване на пълен или непълен работен ден. Позициите, на които веригата магазини въвежда програмата си, са логистици /4 часа/ и продавач-консултанти /6 часа/. Заплащането е твърда сума, която се предлага на одобрените кандидатки.

Майките, които желаят да се възползват от тази възможност, трябва да изпратят свое CV на имейл адрес [email protected] или да го оставят на бюро „Информация“ във всеки един от магазините на HomeMax в Бургас, Варна, Плевен, Пловдив, Русе, София и Стара Загора. Подборът се извършва на място от управителя на магазина.