Хитовата мобилна игра „Pokemon Go” официално е по-популярна от порнографията, пише „Индипендънт”.

Констатацията следва от статистиката с най-търсените думи в „Google” през последната седмица.

„Порно” ( по-точно английското “porn”) отдавна се възприема като своеобразен таван на търсените понятия в световен мащаб, което разкрива предвидимата природа на основните човешки интереси, коментира британското издание.

Много рядко думата отстъпва върховенството в най-популярната интернет търсачка, като в най-скорошният случай тя беше надмината от „Brexit” в дните преди референдума във Великобритания.

Сега същото се получава с „Pokémon Go”. Вече популярното по цял свят приложение позволява на играча да търси и улавя фантастичните същества от японската анимационна поредица. Играта използва камерата на смартфона, за да разпръсне съществата в истинския свят, например върху масата ви, на някое дърво или до кофите за смет.

На 11 юли търсенето на „Pokémon Go” в „Гугъл” е задминало „porn”, а в последните два дни продължава да увеличава аванса си.

Повечето заявки идват от страни, в които приложението вече е официално достъпно – САЩ, Австралия и Нова Зеландия. Голям обаче е и интересът от Европа, включително България, и Канада, където потребителите могат да свалят играта само нелегално.

Към момента „Pokémon Go” има повече дневни потребители от социални мрежи като „Туитър” и „Тиндър”.