Бързи LTE комуникации в роуминг ще могат да ползват потребителите на Виваком, когато пътуват в 18 държави на територията на Европа, Северна Америка и Азия, съобщиха от телекома.

„Независимо, че не сме част от международна група телекоми и нямаме възможност да ползваме глобални партньорства и ресурси, успяхме да осигурим значително LTE роуминг покритие за абонатите си преди сезона на дългите пътувания”, каза Милен Нинов, старши мениджър „Продажби на едро”. Списъкът с нови LTE роуминг партньорства ще продължи да се увеличава, увери той.

Българският оператор има покритие на 4G в Австрия, Азербайджан, Белгия, Канада, Чехия, Франция, Германия, Гърция, Холандия, Полша, Румъния, Русия, Словакия, Испания и Швейцария. До края на месеца клиентите на телекома ще могат да използват високоскоростен мобилен интернет и в Турция, Франция и САЩ.

Мрежите от четвърто поколение 4G/LTE осигуряват услуги за бърз достъп до уеб сайтове, новини, музика, книги и игри, както и високи скорости за споделяне на съдържание в социалните мрежи.