31-годишният Тодор Славов, обвинен за убийството на Александър Алексиев - гард на Митьо Очите, застава пред Спецализирания съд утре, научи "24 часа".

Освен за стрелбата, която отне живота на 46-годишния бивш военен, той е обвинен и за участие в организирана престъпна група с лидер Божидар Кузманов - Божо Кравата.

Тодор е с мярка за неотклонение задържане под стража по обвинението за убийство, наложена му от окръжните магистрати в Бургас и потвърдена от апелативните.

След повдигането на новото обвинение - за участие в групата на Божо, случаят мина към спецсъда, затова искането за по-лека мярка за неотклонение вече е отнесено към тази институция.

Само тежества на обвинението не е достатъчно основание за налагане на най-тежката мярка за неотклонение, Славов е с чисто съдебно минало, останал е на място след стрелбата, доброволно е предал оръжието си, съдействал е на полицията, има постоянен адрес, мотивира се адвокатът му Димо Гочев.

Според извършените досега процесуално следствени действия два от попадналите в тялото на 46-годишния Александър куршуми са изстреляни от законно притежавания пистолет на Тодор "Щаер". Те са причинили смъртоносни наранявания.

По тялото на Алексиев има 7 огнестрелни рани, 4 от тях са били фатални за живота. Все още няма отговор на въпроса за поредността на изстрелите и дали куршумите на Тодор първи са пронизали гарда.

Александър Алексиев бе убит на 8 юни, когато заедно с Димитър Желязков-Очите и няколко гарда от "Аркус сигурност" влезе в ресторант "4You" в Слънчев бряг. Тезата на прокуратурата е, че в действията на Очите и компания  няма нищо противоправно, а на Славов и останалите от групата на Божидар Кузманов - че това е било нахлуване и вадене на оръжие и заплахи. 

Междувременно от спецпрокуратурата отхвърлиха искане на "24 часа" за интервю с Тодор Славов.

Аргументът за искането ни е, че разговорът със Славов ще допринесе за представяне пред читателската аудитория, т.е. пред обществеността, на по-пълна и адекватна картина на случилото, следователно и за изясняване на обективната истина - което, без съмнение, съвпада с целите на държавното обвинение.

Намирам, че провеждането на интервю с единия от обвиняемите бе затруднило воденото разследване и би попречило за разкриване на обективната истина, се казва в постановлението, подписано от прокурор Росица Славова.