Пътнически микробуси на частна фирма пламнаха в столичния квартал „Младост”. Сигналът за огромния пожар е подаден около 5.30 часа тази сутрин.

Пламъците са обхванали 9 пътнически буса на една и съща фирма. Те са напълно унищожени, тъй като са обгорели сериозно. Возилата били паркирани на паркинга пред кино на Околовръстния път на София.

Два часа по-късно пожарът е потушен.

На паркинга, на който са били паркирани обгорелите микробуси, се вижда, че до тях има и други автомобили, които по никакъв начин не са засегнати от пламъците. 

На мястото все още има полицейски екипи.

Всички микробуси са обгорели по идентичен начин. Това се вижда, тъй като капаците им са вдигнати. Предполага се, че са запалени едновременно.

От МВР за момента не се ангажират към момента с конкретна версия, съобщи по-рано Нова телевизия.

Свидетели разказват, че са видели предните части на бусовете да горят едновременно. Това навежда на мисълта, че пожарът е умишлен.

Собственикът пътува към столичната полиция, за да даде показания. Шефът на СДВР Младен Маринов каза, че собственикът е споделил, че не е имал конфликти, не подозира защо някой може да запали бусовете му. Той прави случайни превози, а не става дума за маршрутки, които да се движат по определени линии. Ако някой се обади, той извършва превоза.

Охраната на близкия обект разказва, че са се чули взривове. Вероятно те са вследствие на пожара. 

При инцидента няма пострадали. На обособения паркинг има и други частни автомобили, които не са засегнати от пламъците.

На мястото на инцидента били изпратени два екипа пожарникари. Единият вече си е тръгнал. Вторият е останал на мястото, в случай, че огънят отново се разпали.