До края на деня Районна прокуратура- Пловдив трябва да реши дали да предяви обвинение за хулиганство към тримата задържани младежи, които в събота следобед са стреляли с газови пистолети от движеща се кола по тясната пловдивска улица "Отец Паисий”.

Вече е установено, че в колата са били четирима, освен водача, другите са произвели по два- три изстрела от газови пистолети, притежавани законно. Компанията, в която всички са на по 27 години, се е връщала от сватбен ритуал в църква в Стария град и е отивала на сватбеното тържество в ресторант. Изстрелите са произведени, когато преди техния автомобил е спряло такси, за да слезе пътничка. По това време повечето магазини са затворени, но има работещ ресторант с двор с достъп до улицата, където е имало хора.

Очевидец е една от търговките наблизо в магазин за сувенири, инцидентът е станал точно пред нейната витрина. Тя е чула 5-6 изстрела, видяла е мъж, който е държал пистолет, но твърди, че не е имало паника, нито уплашени хора. По тази улица често се връщат коли от сватбени церемонии, обикновено надуват клаксони, но друг път не се е стреляло. Тримата стрелци от колата- единият от Стамболийски, другите двама от Пловдив, са задържани за 24 часа.

Районният прокурор Атанас Илиев каза, че те не са криминално проявени. В момента се извършват активни процесуално следствени действия, разпити на свидетели, извършени са пет претърсвания. Няма щети или пострадали от стрелбата в центъра на Пловдив.