Тир на косъм да предизвика сериозен инцидент на автомагистрала "Тракия". Камион едва не се вряза в бензиностанция. Инцидентът е станал около 11.00 часа на 73-ия км на магистралата.

Шофьорът загубил контрол над превозното средство и се врязал в предпазната мантинела. Камионът се завъртял към бензиностанцията и спрял само на метър от първата колонка.

До бензиностанцията има обект за бързо хранене от известна верига. Имало е много хора, които по чудо са се отървали без наранявания.

Шофьорът обясни пред камерите на Нова телевизия, че не е заспал и няма обяснение какво точно е станало. Според полицията обаче водачът на тира е задрямал.

Камионът е пътувал от София за Пазарджик и е бил празен. В посока Бургас се образува километрична опашка от автомобили.

Вследствие на инцидента джип бе премазан от два тира. Той се движел между двата камиона, но поради липса на дистанция, тирът, който се намирал отзад, го блъснал. Единият камион е излетял извън магистралата, а джипът е смазан до неузнаваемост. Все още не се знае дали има жертви и пострадали. Предполага се, че шофьорът на единия тир се е разсеял заради инцидента с бензиностанцията.