76-годишна пловдивчанка успя да осъди колекторска фирма. Освен че събирачите на дългове  се отказаха от иска си за 630 лева, Районният съд в Пловдив постанови те да покрият и разноските по делото. 

Проблемът на госпожата бе сключен договор с мобилен оператор за кабелна телевизия, разказва адв. Росен Димитров. Техник на компанията дошъл в дома , монтирал нужните устройства и надлежно съставил протокол. След като си тръгнал, обаче се оказало, че поради недостатъчна мощност сигналът не идва, и съответно госпожата не може да ползва услугата, за която е платила, допълва адвокатът. Тя уведомила компанията, но те отказали да прекратят договора и да си вземат обратно устройствата. Нещо повече, независимо от недоставената услуга, според тях контрактът си остава в сила за целия 2-годишен срок. Възрастната пловдивчанка обаче не се отказала лесно от битката - писала редица жалби и писма до компанията, които останали без отговор. Ежедневието на жената минава почти напълно у дома, тъй като има куп заболявания. Единствената  разтуха бил телевизорът. Ето защо се свързала с друга компания, която за късмет  доставила качествена кабелна телевизия. Непосредствено след това тя спира плащанията към старото дружество, разказва адв. Росен Димитров. 

Старата компания обаче не забравя за дълга и претендира за парите си - 630 лева за двегодишния срок на договора. След известно време колекторски фирми започват да „обстрелват” с писма и обаждания 76-годишната жена и една от тях завежда дело в съда. Борбената пловдивчанка обаче също не си губи времето, а си намира адвокат. Реагирахме навреме и отговорихме адекватно на съдебната претенция на компанията, посочва адв. Димитров. В крайна сметка колекторската фирма е осъдена да заплати на клиентката ми разноските и за водене на делото, допълва юристът.