Той беше звезда в средата на 90-те години, идол на милиони футболни запалянковци. Сега Пол Гаскойн е една развалина, зависим от алкохола.

Той удари поредното дъно, след като папараци го заснеха по халат на улицита да си купува джин. Приличащ на клошар, халатът дори не е бил вързан и разкрил голото му тяло. Кадри на Газа с олющено лице и цигара в уста само засилват трагедията на някогашната икона.

Очевидци разказват пред The Sun, че той влязъл в магазин, за да си купи цигари и бутилка джин, носел и болкоуспокояващи.

"Седеше на средата на улицата, всички съседи го видяха. Това беше един тъжен ден и голямо унижени за Пол. Всички сме притеснени за него", разказва очевидец на ситуацията.

Миналата седмица, отново бос и в раздърпани дрехи, той е бил взет от линейка, но в един момент вместо да бъде откаран в болница за лечение, той се скарал с докторите и поискал да остане у дома си.

На следващия ден полицаи и медици отново са го посетили в дома в Пол.

Гаскойн от дълги години се бори с алкохола, самият той в няколко интервюта е признавал, че е стигнал дъното, но явно не може да се пребори с проблема. Досега не е помогнало и постъпването му в клиники за борба срещу алкохолизма, включително и в САЩ.